JOULUTORI AVAUTUU TULEVANA VIIKONLOPPUNA

02.12.2019

Joulutorin kauppiaat pääsevät avaamaan punaisten joulumökkiensä luukut vihdoin lauantaina 7.12. klo 11.  Tule nauttimaan kupillinen kuumaa juomaa Lehmus Roasteryn glögiterrassille, nauttimaan tunnelmasta ja jouluisista esityksistä lauantaina sekä sunnuntaina. Myös Joulupukki ennättää kiireiltään Joulutorille kuuntelemaan lasten joululahjatoiveita aina lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12-14.

Jouluisia äänimaljoja lauantaina

Avajaisviikonloppuna Pirjan jouluisia äänimaljoja kuullaan viikonlopun molempina päivinä klo 14.30. Äänimalja-esitykset ovat tunnelmallisia ja poistavat joulukiireiden tuntua, ne tuovat kuulijalle hyvää mieltä.

- Jokainen esitys tulee olemaan erilainen, sillä soitan tiibetiläisiä äänimaljoja ja muita soittimia, kuten tuulikelloja, sormipianoa tai laulua intuitiivisesti, kertoo äänimalja soittaja Pirja Arponen. Tiibetiläisissä äänimaljoissa on monia äänitaajuuksia, niiden ääni rauhoittaa ja rentouttaa. Äänimaljoissa on hieman mystinen ääni ja siksi ne ovat mielenkiintoista kuunneltavaa.

Äänimaljoja voi kuunnella esityksenä, mutta niillä voi tehdä myös hoitoja soittaen niitä kehon ympärillä tai kehon päällä. Pirjan Jouluisia äänimalja -esityksiä kuullaan ja nähdään Joulutorilla viikonlopun jälkeen myös tiistaina 10.12., torstaina 12.12. sekä lauantaina 14.12. klo 14.30. 

Joulun tunnelmaa karvakavereiden mukana sunnuntaina

Sunnuntaina 8.12. Joulutorilla julistetaan Eläinten joulurauha klo 12. Eläinten joulurauhan julistukseen ovat tervetulleita reippaat, kiltit ja yleisötilaisuuksiin tottuneet lemmikit omistajiensa mukana. Tapahtuman juhlapuhujana on tänä vuonna eläintenkouluttaja Nea Immonen koirakoulu Nuuskusta ja joulurauhan julistaa miltei 40 vuotta vapaaehtoistyötä eläinsuojeluyhdistyksessä tehnyt Pirjo Granbäck. Tapahtuman järjestää Kaakkois-Suomen Eläinsuojeluyhdistys ry, se pidetään Joulutorilla jo kolmatta vuotta peräkkäin

- Joulutorilla on iloinen tunnelma ja tapahtuma on aiemmin houkutellut paikalle runsaasti eläinten ystäviä. Joulurauha kuuluu myös jokaiselle eläimelle, kertoo Eläinkoti Pesän vastaava Laura Hölkki Kaakkois-Suomen Eläinsuojeluyhdistyksestä.

Joulutorin eläimellisessä päivässä lapset pääsevät myös Mutte-Ponin kyytiin klo 11-15 välillä ja Lappeenrannan kaverikoirat ovat paikalla tervehtimässä ihmisiä klo 12 alkaen.

Joulutori on avoinna lauantaina ja sunnuntaina klo 11-17. Katso Joulutorin ohjelma täältä.

Nähdään Joulutorilla!